Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Toimitusjohtajan katsaus 9/2024 – kapula siirtyy Harrilta

Henna Rönkä
27.09.2024

Kauppa käy kuin rajuilma. Keikkaa pukkaa ihan solkenaan.

Jos olisin kirjoittanut tätä toimitusjohtajan katsausta reilut 10 vuotta sitten, olisi sen aloitus voinut olla tuollainen. Tämä vuosi toi tullessaan meille asiakaskonkurssin, useamman asiakkaan muutosneuvottelut ja työvoiman vähentämisen ja yhteistyön loppumisen. Ei siis mitään uutta, aika lailla ajankuvaa monin paikoin.

Kaikkeen tapahtuneeseen emme voineet vaikuttaa. Voimme vaikuttaa vain siihen, miten tästä menemme eteenpäin. Murehtimisen sijaan olemme kiihdyttäneet uusmyynnin tekemistä ja uusien asiakasyritysten määrä on tälle vuodelle lähes 30. Myös vanhoja, ns. nukkuneita asiakkuuksia on aktivoitunut uudelleen. Menestyksen edellytyksenä on jatkuva jalkatyö ja aktiivisuus ja sitä on pyritty tekemään.

Kesäkuukaudet olivat positiivista ja kohtuullisen vilkasta aikaa. Työntekijämäärä kasvoi talvesta kymmenillä ja rekrytointitoimeksiantoja oli tasaisesti läpi kesän. Läpivietyjä suorarekrytointeja on lähes saman verran kuin viime vuonna, joten markkinaosuutemme on näissä kasvanut selvästi. Markkina kun on laskenut tässä osa-alueessa rajusti.

Harri Apell pohtii toimitusjohtajan katsausta.

“Uusia asiakkuuksia on syntynyt ja suorarekrytointien osalta markkinaosuutemme on kasvanut merkittävästi”, Harri summaa viimeisessä toimitusjohtajan katsauksessaan.

Miltä muutokset ATA:lla tuntuvat, Harri Apell?

Organisaatiossamme toteutimme pitkään valmistellut ja omalta osalta toivotut muutokset, kun toimitusjohtajuus siirtyy yhtiön sisällä Ellulle. Ellu hoitaa hommaa vuoden 2025 loppuun, jonka jälkeen Olli jatkaa siitä. Harvassa yhtiössä on näin mahtava mahdollisuus järjestää yhtiön johtamista sisäisillä järjestelyillä pitkäksi aikaa eteenpäin. Omalta kohdalta tämä tarkoittaa palaamista toimihenkilötyöhön, erilaisten projektien ja myyntihankkeiden pariin. Saan odotetun mahdollisuuden keventää kuormaa, mutta olla silti aktiivinen ja tiiviisti arjen työssä mukana.

Tulevan vuoden suunnittelussa olen mukana taustalla, ja tuotan tarvittavaa budjettimatskua. Sen verran tiedän, että optimistinen usko tulevaan näkyy niissä vahvasti.

Kovana rock-miehenä ja harrastelijarumpalina musiikillinen imago on Hurriganes ja Deep Purple -painotteinen. Joskus on hyvä myös tutkia uusia asioita ennakkoluulottomasti. Tällä hetkellä eniten kuunneltu biisi on minulla Robinin ”Häitä Pidelly”. Mahtava melodiakulku kerrassaan. Bisneksessä on hyvä muistaa sama – ollaan uteliaita uusille asioille ja uskollisia omalle osaamiselle.

ATArekry jatkaa tästä Ellun johdolla! Hyvä siitä tulee. Parempi kuin entinen.

Harri Apell katsoo kameraan ja hymyilee.

Teksti: Harri Apell

 

Takaisin