Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Millainen esittely itsestäsi herättää kiinnostuksen työnantajassa?



seoai
17.10.2024

Selkeä ja ytimekäs aloitus

Ensivaikutelma on tärkeä, ja se alkaa heti, kun esittelet itsesi. Selkeä ja ytimekäs aloitus auttaa sinua erottumaan muista hakijoista. Aloita kertomalla lyhyesti, kuka olet, mitä teet ja miksi haet kyseistä työpaikkaa. Tämä antaa työnantajalle nopeasti käsityksen siitä, kuka olet ja mitä voit tarjota.

Esimerkiksi voit aloittaa näin: “Olen Anna Virtanen, kokenut markkinointipäällikkö, ja haen tätä paikkaa, koska uskon, että vahva taustani digitaalisessa markkinoinnissa ja intohimoni brändin rakentamiseen tekevät minusta sopivan kandidaatin tähän rooliin.”

Korosta relevantteja taitoja ja kokemuksia

Työnantajat arvostavat konkreettisia esimerkkejä, jotka osoittavat, miten taitosi ja kokemuksesi sopivat haettavaan tehtävään. Kerro saavutuksistasi ja siitä, miten ne ovat hyödyttäneet aiempia työnantajiasi. Tämä auttaa työnantajaa näkemään, miten voit tuoda lisäarvoa heidän organisaatioonsa.

Esimerkiksi: “Edellisessä työpaikassani johdin tiimiä, joka kasvatti yrityksen sosiaalisen median seuraajamäärää 50 % kuuden kuukauden aikana. Tämä kokemus on antanut minulle vahvan pohjan strategisen markkinoinnin ja tiimijohtamisen osa-alueilla.”

Ole oma itsesi ja tuo esiin persoonallisuutesi

Työnantajat haluavat palkata ihmisiä, jotka sopivat heidän yrityskulttuuriinsa. Ole oma itsesi ja tuo esiin persoonallisuutesi esittelyssäsi. Tämä auttaa työnantajaa näkemään, miten hyvin sovit heidän tiimiinsä ja organisaatioonsa. Älä pelkää näyttää inhimillisyyttäsi ja intohimoasi työtä kohtaan.

Voit esimerkiksi kertoa harrastuksistasi tai vapaaehtoistyöstäsi, jos ne liittyvät haettavaan tehtävään tai osoittavat tärkeitä taitoja. “Vapaa-ajallani toimin vapaaehtoisena paikallisessa nuorisojärjestössä, jossa olen oppinut arvokkaita viestintä- ja organisointitaitoja.”

Valmistaudu vastaamaan kysymyksiin

Työhaastattelussa sinulta kysytään usein tarkentavia kysymyksiä esittelysi perusteella. Valmistaudu vastaamaan kysymyksiin, jotka liittyvät taitoihisi, kokemuksiisi ja motivaatioosi. Tämä osoittaa, että olet miettinyt huolellisesti, miksi haet kyseistä työpaikkaa ja miten voit menestyä siinä.

Esimerkiksi: “Kun minulta kysytään vahvuuksistani, kerron mielelläni konkreettisia esimerkkejä, kuten projektista, jossa onnistuin ylittämään asetetut tavoitteet ja saavuttamaan merkittäviä tuloksia.”

Yhteenveto ja ATA:n palvelut

Esittely itsestäsi on tärkeä osa työnhakuprosessia, ja sen avulla voit herättää työnantajan kiinnostuksen. Selkeä ja ytimekäs aloitus, relevanttien taitojen ja kokemusten korostaminen, persoonallisuuden esiin tuominen ja valmistautuminen kysymyksiin ovat avainasemassa onnistuneessa esittelyssä.

Me ATA:lla tarjoamme kattavia henkilöstöpalveluita, jotka auttavat sinua löytämään pitkäaikaisen ja vakituisen työsuhteen. Jos tarvitset apua työnhaussa tai haluat lisätietoja palveluistamme, ota yhteyttä meihin. Olemme täällä auttamassa sinua menestymään työelämässä!