Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Vastuullinen työsuhde edistää psykologista turvallisuutta



seoai
30.07.2024

Psykologinen turvallisuus on käsite, joka on noussut yhä tärkeämmäksi työelämässä. Se tarkoittaa työympäristöä, jossa työntekijät tuntevat olonsa turvalliseksi ilmaista mielipiteitään, tuoda esiin huoliaan ja tehdä virheitä ilman pelkoa negatiivisista seurauksista. Mutta millainen työsuhde edistää psykologista turvallisuutta? Tässä artikkelissa tarkastelemme tätä kysymystä syvällisemmin.

Luottamuksen ja avoimuuden merkitys

Luottamus on psykologisen turvallisuuden perusta. Työntekijöiden on voitava luottaa siihen, että heidän esimiehensä ja kollegansa tukevat heitä. Tämä luottamus syntyy avoimesta viestinnästä ja rehellisyydestä. Kun työntekijät tietävät, että heidän mielipiteitään arvostetaan ja että he voivat puhua avoimesti ilman pelkoa, he tuntevat olonsa turvallisemmaksi.

Avoimuus on myös tärkeää. Työnantajien on oltava avoimia päätöksenteossaan ja viestinnässään. Tämä tarkoittaa, että työntekijöille kerrotaan selkeästi yrityksen tavoitteista, muutoksista ja odotuksista. Avoimuus vähentää epävarmuutta ja lisää luottamusta, mikä puolestaan edistää psykologista turvallisuutta.

Jatkuvuus ja varmuus työsuhteessa

Jatkuvuus ja varmuus ovat keskeisiä tekijöitä psykologisen turvallisuuden edistämisessä. Pitkät työsuhteet tarjoavat työntekijöille vakautta ja ennustettavuutta, mikä vähentää stressiä ja epävarmuutta. Me ATA:lla keskitymme erityisesti tarjoamaan pitkiä työsuhteita, jotka luovat perustan psykologiselle turvallisuudelle.

Kun työntekijät tietävät, että heidän työsuhteensa on vakaa ja pitkäaikainen, he voivat keskittyä paremmin työhönsä ja kehittää osaamistaan. Tämä luo positiivisen kierteen, jossa työntekijät tuntevat olonsa turvalliseksi ja motivoituneeksi, mikä puolestaan parantaa työtehoa ja työtyytyväisyyttä.

Esimiesten rooli ja tuki

Esimiehillä on merkittävä rooli psykologisen turvallisuuden edistämisessä. Hyvä esimies tukee työntekijöitään, kuuntelee heidän huoliaan ja tarjoaa tarvittavaa apua. Esimiehen on oltava helposti lähestyttävä ja valmis keskustelemaan avoimesti työntekijöiden kanssa.

Esimiehen tuki on erityisen tärkeää haastavissa tilanteissa. Kun työntekijät kohtaavat ongelmia tai epäonnistumisia, esimiehen tuki ja ymmärrys voivat auttaa heitä selviytymään näistä tilanteista ja oppimaan niistä. Tämä luo ilmapiirin, jossa työntekijät uskaltavat ottaa riskejä ja innovoida, mikä on tärkeää yrityksen menestykselle.

Vastuullisuus ja eettisyys

Vastuullisuus ja eettisyys ovat myös tärkeitä tekijöitä psykologisen turvallisuuden edistämisessä. Työntekijät haluavat työskennellä yrityksessä, joka toimii vastuullisesti ja eettisesti. Tämä tarkoittaa, että yrityksellä on selkeät arvot ja periaatteet, joita se noudattaa kaikessa toiminnassaan.

Me ATA:lla olemme sitoutuneet vastuullisuuteen ja eettisyyteen. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että meillä on vastuullisuusohjelma, joka kattaa kaikki toimintamme osa-alueet. Vastuullisuus ja eettisyys luovat luottamusta ja lisäävät työntekijöiden psykologista turvallisuutta.

ATA:n palvelut

Me ATA:lla tarjoamme monipuolisia henkilöstöpalveluita, jotka edistävät psykologista turvallisuutta työpaikalla. Keskitymme erityisesti tarjoamaan pitkiä työsuhteita, jotka luovat vakautta ja jatkuvuutta työntekijöille. Tämä vähentää epävarmuutta ja lisää työntekijöiden luottamusta ja sitoutumista.

Rekrytointitoimeksiannoissa hoidamme koko prosessin alusta loppuun, mukaan lukien työpaikkailmoituksen laatimisen, hakemusten käsittelyn, haastattelut ja kandien esittelyt. Tämä varmistaa, että asiakkaamme saavat parhaiten sopivat työntekijät, jotka voivat kokea psykologista turvallisuutta työssään.

Kun valitset henkilöstöpalvelukumppania, on tärkeää ottaa huomioon yrityksen maine, referenssit ja vastuullisuusohjelma. Me ATA:lla olemme sitoutuneet tarjoamaan korkealaatuisia palveluita, jotka edistävät psykologista turvallisuutta ja työntekijöiden hyvinvointia.

Takaisin