Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Mitä kustannuksia liittyy henkilöstövuokraukseen työnantajan näkökulmasta?



seoai
26.06.2024

Henkilöstövuokraus on monille yrityksille houkutteleva vaihtoehto, kun tarvitaan joustavuutta ja nopeutta rekrytointiprosessissa. Kuitenkin, ennen kuin päätös vuokratyövoiman käytöstä tehdään, on tärkeää ymmärtää siihen liittyvät kustannukset. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitä kustannuksia henkilöstövuokraukseen liittyy työnantajan näkökulmasta.

Peruskustannukset ja hinnoittelumallit

Henkilöstövuokrauksen kustannukset koostuvat useista eri tekijöistä. Yksi yleisimmistä hinnoittelumalleista on kerroinperusteinen hinnoittelu. Tämä tarkoittaa, että vuokratyöntekijän tuntipalkka kerrotaan tietyllä kertoimella, joka kattaa kaikki henkilöstöpalveluyrityksen kulut. Kerroin voi vaihdella toimialan, työehtosopimuksen ja asiakkuuden laadun mukaan. Yleisesti käytetty kerroin on välillä 1,65–2,1.

Kertoimen avulla katetaan muun muassa seuraavat kulut:

Nämä kulut voivat nopeasti nostaa kertoimen noin 1,5:een, mikä tekee henkilöstövuokrauksesta matalan katteen volyymiliiketoimintaa.

Piilokustannukset ja riskit

Vaikka henkilöstövuokraus voi vaikuttaa yksinkertaiselta ratkaisulta, siihen liittyy myös piilokustannuksia ja riskejä. Esimerkiksi, jos vuokratyöntekijä ei täytä odotuksia tai sopii huonosti yrityksen kulttuuriin, voi tämä johtaa lisäkustannuksiin ja ajanmenetyksiin. Lisäksi, vaikka henkilöstöpalveluyritys vastaa suurimmasta osasta hallinnollisia kuluja, jää työnantajalle kuitenkin vastuu työnjohdosta ja perehdytyksestä.

On myös tärkeää huomioida, että vuokratyöntekijöiden vaihtuvuus voi olla suurempaa kuin vakituisen henkilöstön, mikä voi aiheuttaa lisäkustannuksia jatkuvasta perehdytyksestä ja koulutuksesta. Me ATA:lla pyrimme minimoimaan nämä riskit tarjoamalla pitkäaikaisia työsuhteita ja huolellisesti valittuja työntekijöitä.

Henkilöstöpalveluyrityksen rooli ja lisäarvo

Henkilöstöpalveluyrityksen rooli on keskeinen henkilöstövuokrauksen onnistumisessa. Me ATA:lla huolehdimme kaikista vuokratyöntekijöiden hallinnollisista tehtävistä, kuten palkanmaksusta, vakuutuksista ja lakisääteisistä maksuista. Tämä vapauttaa asiakasyrityksen keskittymään ydintoimintoihinsa.

Lisäksi tarjoamme asiakkaillemme rekrytointiapua ja konsultointia, mikä voi tuoda merkittävää lisäarvoa. Esimerkiksi, voimme auttaa asiakasyritystä löytämään juuri heidän tarpeisiinsa sopivat työntekijät ja varmistaa, että he ovat motivoituneita ja sitoutuneita työhönsä. Tämä voi vähentää vaihtuvuutta ja parantaa työn laatua.

ATA Henkilöstöpalveluiden palvelut

Me ATA:lla tarjoamme monipuolisia henkilöstöpalveluita, jotka on suunniteltu vastaamaan yritysten erilaisiin tarpeisiin. Erityisesti keskitymme tarjoamaan pitkäaikaisia työsuhteita, jotka tuovat vakautta ja jatkuvuutta asiakasyrityksillemme. Palveluihimme kuuluu muun muassa:

Henkilöstövuokrauksen avulla yritykset voivat joustavasti sopeutua muuttuviin työvoimatarpeisiin ja keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Me ATA:lla olemme sitoutuneet tarjoamaan korkealaatuisia ja luotettavia henkilöstöpalveluita, jotka auttavat asiakasyrityksiämme menestymään.

Yhteenvetona voidaan todeta, että henkilöstövuokraus voi olla kustannustehokas ja joustava ratkaisu, kunhan siihen liittyvät kustannukset ja riskit ymmärretään ja hallitaan oikein. Me olemme valmiita auttamaan yritystänne löytämään parhaat ratkaisut henkilöstötarpeisiinne.

Mikäli haluat lukea aiheesta vielä tarkemmin, niin katso meidän Mitä vuokratyöntekijä maksaa -artikkelimme.

Takaisin