Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Työtä ilman ikäsyrjintää

Henna Rönkä
24.08.2023

Arja Salo-Pilli kaipasi lisää haastetta työhönsä ja vaihtoi alaa.

Ikäsyrjintää näkee usein työmarkkinoilla, vaikka aiheesta puhutaan tänä päivänä avoimesti. ATA-Henkilöstöpalvelut näkee potentiaalia iäkkäämmissä työnhakijoissa. Yritys kuvailee yli 50-vuotiaita työnhakijoita työsuhteisiinsa paremmin sitoutuvina valmiina osaajina. ATA-Henkilöstöpalvelut haluaakin työllistää ammattitaitoisia työnhakijoita tai alanvaihtajia ilman ikäsyrjintää.

Arja Salo-Pilli sekä Krista Koskinen löysivät uudet työpaikat ATA-Henkilöstöpalveluiden kautta.

Sujuvasti uusiin haasteisiin

Mäntsäläläinen Arja Salo-Pilli oli ollut entisessä työpaikassaan viisi vuotta, kun ajatukset uudesta työstä heräsivät. Päivittäiset tehtävät työssä eivät enää tarjonneet hänelle riittävästi haastetta. Monipuolista uraa eri teollisuuden aloilla tehnyt Salo-Pilli alkoi etsiä uutta työpaikkaa, mutta hakuprosessi ei ottanut tuulta siipien alle.

– Hain useita paikkoja. Minusta tuntui, että ikäni on rasite, jonka vuoksi uutta työtä ei löydy, 57-vuotias Salo-Pilli kertoo.

Salo-Pilli selasi valtakunnallisten TE-palveluiden Työmarkkinatori-sivustoa ja törmäsi työpaikkailmoitukseen vaarallisten jätteiden kierrätykseen ja käsittelyyn erikoistuneella Kierto Ympäristöpalvelut Oy:llä. Työ vaikutti kiinnostavalta, ja hän haki työpaikkaa ATA-Henkilöstöpalveluiden kautta.

Salo-Pilli lähetti työhakemuksen ja prosessi lähti tehokkaasti eteenpäin.

– Hakemukseni hyväksyttiin, ja kävin työhaastattelussa ATA:lla. Sen jälkeen minulle tarjottiin vakituista työpaikkaa Kierrolla asiakkaan haastattelun jälkeen, Salo-Pilli kuvailee.

Asiointi ATA-Henkilöstöpalveluiden kanssa oli sujuvaa ja selkeää. Salo-Pilli viihtyy uudessa työssään hyvin, ja tulevaisuus näyttää niin ikään lupaavalta.

– Jos kaikki menee hyvin, työsuhteeni vakinaistetaan määräajan jälkeen, Salo-Pilli sanoo.

Katso ATA-Henkilöstöpalveluiden avoimet työpaikat!

Vakituinen työ ATA:n kautta

Krista Koskinen iloitsee, sillä hänen työpaikkansa vakinaistettiin juuri.

Kun 52-vuotias Krista Koskinen jäi työttömäksi viime vuoden puolella, oli hän uuden edessä. Koskinen oli tehnyt pitkän uran vain kahden eri työnantajan palveluksessa. Työnhaku ja työhakemusten lähettäminen oli hänelle täysin uutta.

Koskinen etsi toimistotöitä, mutta noin kymmenen lähetettyä työhakemusta eivät tuottaneet tulosta.

– Mieleeni alkoi tulla epäilys siitä, löytäisinkö työpaikkaa ollenkaan. Tiedän, ettei työtä löydy tällä iällä helposti, hän sanoo.

Lopulta Koskinen näki TE-toimiston Työmarkkinatorilta ilmoituksen, jossa haettiin toimistotyöntekijää Eurajoki Groupin Järvenpään-toimipisteeseen. Hän haki työpaikkaa ATA-palveluiden kautta, ja pian hän jo olikin puhelimessa ensimmäisessä työpaikkahaastattelussaan.

Toisen haastattelukierroksen jälkeen Koskiselle tarjottiin työpaikkaa. Hän aloitti työnsä tutuissa tehtävissä esimerkiksi tililaskutusten ja hyvitysten parissa. Viiden kuukauden työtön jakso päättyi onnellisesti, ja vastaavasta tilanteesta ei tarvitse todennäköisesti enää huolehtia.

– Työsopimukseni siirtyi vakituisena Eurajoki Groupille pari viikkoa sitten, Koskinen iloitsee.

Koskinen kuvailee ATA-Henkilöstöpalveluiden kautta työllistymistä vaivattomaksi. Hän on palveluun niin tyytyväinen, että on myös suositellut sitä yli 50-vuotiaalle, alanvaihtoa suunnittelevalle ystävälleen.

– Työnantajanikin kuvaili ATA:n rekrytointiprosessia helpoksi ja vaivattomaksi.

ATA:n Elina Petäjäniemi korostaa, että yli 50-vuotiailla on vielä työuraa jäljellä rutkasti.

Aikuisia ammattilaisia

ATA-Henkilöstöpalvelut kuvaa itseään markkinoiden positiivisimmaksi häiriköksi. Henkilöstöyritys haluaa tarjota markkinoilla pitkiä määräaikaisia työsuhteita tai toistaiseksi voimassa olevia töitä. Koronavuosina yritys auttoi useita työntekijöitä vaihtamaan kokonaan alaa. Yritykset kaipaavat usein valmiita osaajia, joita ei tarvitse kouluttaa täysin uudelleen.

– Meille ja asiakkaalle hyvä työnhakija on työhalukas ja oppimiskykyinen työntekijä. ATA:N työntekijöiden ikähaitari on tällä hetkellä 17 – 67 vuotta. Aikuisilla 55 vuotta täyttäneillä työuraa on jäljellä 10-13 vuotta ja he eivät mieti työpaikan vaihtamista tai työuraa, vaan sitoutuvat työhön vakituisessa työpaikassa, kuvailee yksikönpäällikkö Elina Petäjäniemi ATA-Henkilöstöpalveluilta.

 

Artikkeli on julkaistu Iltalehden verkkosivuilla 27.3.2023.

Takaisin