Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Henkilöstöalan vauhdikkuus kiehtoo

“Henkilöstöalan muuttuvat tilanteet ja nopeus viehättävät” Haastattelussa ATA:n toimitusjohtaja Harri Apell.

 

Miten olet tullut ATA:n toimintaan?

Olen työskennellyt alalla yli 10 vuotta sekä yrittäjänä että palkkatöissä. Pidin jonkun aikaa taukoa ja sapattia, mutta hyvä mahdollisuus alalle paluuseen ilmaantui ja päätin palata taas yrittäjän hommiin.

Tämä on minulle sopivaa tapa tehdä töitä, ja nautin tästä roolistani paljon.

Mitä muuta työurasi pitää sisällään?

Olen tehnyt koko työurani töitä jollain tavalla btob myynnin parissa, olipa palvelu tai tuote vaikka hemodialyysi-järjestelmä Baltiaan tai jalkapalloseuran kumppanuus. Olen ollut jonkin verran myös kokeilunhaluinen ja tehnyt muutamia erikoisia urasiirtoja, jotka ovat sitten jääneet lyhyeksi, kuten vaikkapa amerikkalainen lääkefirma Baxter. Kaikki kokemus on kuitenkin ollut lopulta järkeväksi, ja mm. Baxterilla totuin työskentelemään työkielenä englanti.

Sielultani olen kuitenkin henkilöstöalan ihminen ja siitä ylpeä.

Mikä henkilöstöalassa viehättää?

Nopeasti muuttuvat tilanteet, ihmisten työllistäminen ja myyntityö. Syklisyys antaa mahdollisuuden kokea onnistumisen tunteita, kun vaan jaksaa tehdä töitä.

Olet paljon jo ennättänyt tekemään ja näkemään. Muistuuko mieleen vuosien varrelta mitään erityisiä sattumuksia, virstanpylväitä tai hetkiä?

Paljonkin on tietysti sattunut. Olen ollut puhumassa asiantuntijalääkäreille Baxterin palveluista isossa konferenssissa Vilnassa. Onneksi aihe oli nimenomaan Baxterin tarjoama tuki, eikä lääketieteelliset aiheet… Riikassa olin mukana järjestämässä seminaaria, joissa puhui Latvian terveysministeri.

Jalkapallon maailmasta mieleen jäi erityisesti KuPS:n paluu pääsarjaan 2007. Edellisenä syksynä KuPS oli pudonnut liigasta ja yhtiö oli lähellä toiminnan loppumista, mutta Ari Lahden panostuksilla uuteen kauteen päästiin lähtemään, vaikka valmistelut oli myöhässä. Tein myyntimiehenä hommia kumppanuuksista kausikorttimyyntiin ja lopulta kasaan saatiin kelpo potti ja kausi huipentui nousujuhliin kotistadionilla.

Mitä osaamista tuot ATA:n toimintaan?

Myyntiä ja myynnillistä ajattelutapaa, nopeaa reagointia ja pienen yrityksen prosessien hallintaa kokonaisuudessaan. Pärjätäkseni omassa roolissani tarvitsen osaamista rekrytointiin ja markkinoinnillisiin asioihin, ja hienoa että ne osa-alueet löytyvät sitten työkavereiltani.

Onko sinulle vielä jotain jossa haluat kehittyä tai oppia lisää?

Opiskelen työn ohella ympäristötieteitä. Ympäristöasiat on lähellä sydäntä, tein aikoinaan yliopiston lopputyönkin ympäristöpolitiikasta. Koen sen hyväksi vaihteluksi työn ohessa, se on täysin erilaista.

Työssä haluan jatkuvasti oppia lisää pienin askelin. Nyt olen saanut seurata tiimissä Ollin ansiokasta tekemistä somessa ja imen siitä itselleni oppeja.

Harri haiden valtakunnassa

Vielä loppuun, mitä Harri tekee sitten vapaa-ajalla?

Tärkein ja läheisin harrastus on sukeltaminen. Innostuin siitä alun perin 90-luvulla lomamatkoilla, mutta varsinaisen kurssin kävin vasta 2013. Sen jälkeen matkailu onkin suunnattu enimmäkseen sukeltamisen ehdoilla.

Kaksi kokemusta nousee muiden edelle tässäkin; ensin sukeltaminen haiden keskellä etelä-afrikassa, hait olivat luonnollisessa ympäristössään ja pääsimme niiden kotiin vierailulle. Ihan mieletön kokemus. Toisena varmastikin sitten mahdollisuus käydä Palaulla sukeltamassa alueella, jossa kalastus kielletty ja kaikki elämä suojeltua. Kosketus upeaan meriluontoon on minulle syvästi vaikuttavaa ja terapeuttista.